Ud af huset


Spillemandslaugets fire orkestre kan engageres til alle former for arrangementer, hvor der kan indgå nordjysk folkemusik. Der medvirkes gerne med dansere. Vi medvirker gerne i folklorearrangementer, hvor der kan indgå foredrag og undervisning. Flere af laugets medlemmer er rutinerede undervisere, ligesom museets personale kan medvirke, både i tilrettelæggelse og gennemførelse af arrangementet.


Kontakt os for rådgivning og tilbud.

 

Rebildspillemænd underholder på Mølledag 2014 ved Havnø Mølle


 

Rebild spillemændene leverer et bredt repertoire af dansemusik og underholdning. Det er spillemænd fra Danmarks ældste spillemandslaug (oprettet 1951), der med en solid himmerlandsk folkemusiktradition i bagagen spiller op til arrangementer hvor der kan indgå dansk folklore.


Tilbyder traditionel dansk spillemandsmusik til enhver lejlighed.

 

 • Spillemandsmusik

 • Gammeldavs

 • Legestuer/liegstow

 • Himmerlandstradition

 • Kurser/undervisning

 • Receptioner

 • Familiefester

 • Folkedanserforeninger

 • Foreninger og klubber

 • Skoler og Gymnasier

 • Byfester

 • Markeder

 • Torvedage

 • Events

 • o.s.v

 

Skal I have et musikalsk indslag med spillemandsmusik, fortælling, sange, danseinstruktion o.l. kontakt gerne Spillemandsmuseets booking:
Spillemandsmuseet@mail.dk eller 98-391604, Niels Jørn Østergård
 

Klubben

En hyggeeftermiddag med let underholdning og fællessang. Syng gerne efter jeres egne sangbøger eller vi tager sangene med. Vi har allerede lavet underholdning for rigtig mange ældreklubber og foreninger.
 

Familiefesten

Underholdning i forbindelse med middagen, og efterfølgende dans. Der leveres akustisk musik, sådan at man kan snakke sammen. Repertioret består af folkemusik og ældre populærmusik, samt musikledsagelse til sange. Ofte arrangeres spillemændenes medvirken som et festligt indslag under middagen, og efterfølgende instruktion af lettere familedanse til dansen, ca 1 times tid. En ”totur til Vejle” er god at ryste folk sammen med, sådan at alle får danset med alle, børn, forældre og bedsteforældre.


Kirkelige arrangementer

Spillemændene har de senere år medvirket ved vidt forskellige begivenheder i såvel kirken som sognegården. Kontakt os for en snak om jeres ønsker. Spillemændene kan medvirke direkte ved de kirkelige handlinger med lyttemusik evt. supplere til salmerne. I sognegården spilles en lille koncert med fortællinger, og måske en lille fællesdans.


Musikforedrag

Vi tilbyder underholdning i form af en musikalsk rejse gennem folkemusikkens Nordjylland, krydret med gode historier. Hør musik og beretninger om navnkundige spillemænd som Jens Frederiksen fra Als i Østhimmerland, Svenske Niels fra Vendsyssel, Evald Thomsen fra Himmerland og sange efter visesangeren Ingeborg Munch, også fra Himmerland. Vi har teksterne med sådan at I kan synge med.

 

 

Folkedansere i dragter.

Festligt indslag i forbindelse med arrangementer og events. Rebild Kvadrillens dansere viser først nogle typiske egnsdanse, og fortæller lidt om deres flotte dragter. Derefter tager danserne gæsterne i hånden og fører an i nogle lystige fællesdanse, der kan ryste gæsterne sammen. Musikledsagelse til dansen er spillemænd fra Rebild Spillemandslaug.
 

Himmerlandsk traditionsbal.

Vi tilbyder at lave et regulært himmerlandsbal for jer, med musik og danse der har været brugt i mange generationer tilbage i tiden, og som stadig holdes i hævd af spillemændene og på muset i Rebild, bl.a. ved dansen hver søndag eftermiddag. Der skal bl.a. danses vesten om, hurtig polka, kædedanse, flyvgal, ottemandsdans, totur, tretur og firetur – ligeledes firetur, sekstur og ottetur (de lange danse som man sagde i østhimmerland). Der danses vals, varsoviane, rund hopsa, den gale totur, sjampa dans, firkantet sløjfe og trekant. For blot at nævne nogle af de mange himmerlandske danse. Kan evt. kombineres med lettere instruktion, eller et regulært kursus, både i dansen og musikken.Folkedanserlegestue.

Spillemændene kan levere musikken til jeres næste legestue i foreningen. Ofte går flere foreninger sammen om at afholde større legestuer. Aftenens program tilrettelægges i samarbejde med jer, orkesteret og jeres danseinstrukør.

Nærmere information om spillemandslauget findes på spillemændenes hjemmeside: www.rebildspillemaendene.dk 
Kontakt os venligst for en snak om jeres arrangement og et tilbud herfra.

Degn Grafisk