Rebild Savværkslaug

Lauget arbejder med museets historiske save på Vedsted Skovhus i Rebild. Statsskovens tidligere planteskole. (se Rebild Naturskoler).

 

Savene på Vedsted Skovhus er opstillet og indrettet i en tidligere trælade til planteskolen. Her er opstillet en langtømmersav fra 1939, der oprindelig var hjemmehørende i Rørbæk ved Hobro.

 

Savværket råder også over en bloksav fra ca 1890, oprindelig fra Vegger karetmagerværksted. Savene drives af stationære motorer. Savværkslauget istandsætter og levendendegør savene, og er i stand til at fremstille forskellige former for tømmer og brædder.

 

Lauget mødes hver mandag fra sidst på eftermiddagen, og her er man velkommen til at besøge savværket og få en snak med lauget. Flere gange i løbet af året er der åbent hus, hvor lauget levendegør savværket og hvor der er andre aktiviteter, i samarbejde med Naturstyrelsen Himmerland. Ligeledes levendegøres savværket i forbindelse med Rold Skov kulsvierlaugs arrangementer. Savværkslauget arbejder for tiden med renoveringen af en båndsav, også fra Vegger karetmagerværksted.

 

I savværkshuset og i den Naturbasen tilhørende madpakkehus formidles træk af skovbrugets og træindustriens historie i Rold Skov. Der er opsat plancher, genstande og der kører en film.

 

Naturbasen i den tidligere planteskole råder over madpakkehus og toiletter. I umiddelbar nærhed findes den spændende skovlegeplads, Røverknolden, med bla. store træinstrumenter. Lav din egen koncert.

 

 

Kontakt til lauget:

Per Nielsen, tlf: 9865 8061 mobil: 3060-6681

 

 

 

Klik på billederne herunder for at se forstørrelser

 

Degn Grafisk