Fra Kristian Kristiansen til Christ Pearson

 

Fra 1890 og med 5 års mellemrum udvandrer tre søskende fra gården Christiansminde i Blenstrup sogn. Gården ejes af Niels Kristiansen og Bodilsine Carlsen Luther. Der er i ægteskabet 5 børn, hvoraf de tre ældste udvandrer. Senere overtager den yngste datter og hendes mand slægtsgården.

 

Niels Kristiansen var for øvrigt bror til den kendte præst og salmedigter Klaus Gjerding, der skrev bogen ”Bidrag til Hellum Herreds beskrivelse og historie”.

 

Gdr. Niels Kristiansen og hustru Bodilsine Carlsen Luther.

 

Gården Christiansminde i Blenstrup.

 

 

 

 

Kristian Kristiansen udvandrer som den første i 1890 og besøger først Danmark igen i 1928. Han starter i staten Wyoming, men ender i staten Washington. Det formodes, at Kristian Kristiansen er udvandret sammen med andre mænd fra området. I USA kalder Kristian Kristiansen sig for Christ Pearson. Han gifter sig i USA med Johanne Marie Jacobsen, der efter giftermålet kalder sig Hanne Pearson.

 

 

Ved Hannes ankomst til USA fortælles der, at hun ved ankomsten til Ellis Island kommer med en forkert båd, der går sydpå til New Orleans, og at hun var blevet frygtelig skræmt over alle de sorte mennesker på båden.

 

 

Christ Pearson får ingen biologiske børn med sin kone, men får fadderskabet over Clara, der som fireårig kommer over til sin mor Johanne/Hanne. Clara er altså blevet efterladt i Danmark ved sin mors afrejse, men de bliver genforenet da Christ Pearsons søster, Jette, bringer hende med i år 1900. Christ Pearson besøger sammen med sin kone og datter Clara Danmark og Blenstrup i 1928. Fødegården er overtaget af søsteren Mette og hendes mand Peter Mogensen. Besøget beskrives som en stor begivenhed og omtales i Ålborg Amtstidende.

Christ og Hanne Pearson.

 

 

 

 

 

 


 

ALBERTUS KRISTIANSEN OG BØRNENE DER FORSVANDT

Marie Hansen og Albertus Kristiansen.

 

Albertus udvandrer i 1895. Er født 1876 og dør 1917. Albertus gifter sig med mejerske (mejeriarbejder) Marie Hansen fra Skibsted, der er udvandret i 1897. De slår sig ned i staten Washington med bopæl tæt på broderen Christ. Familien kalder sig også Pearson.

 

Marie og Albertus´ stue.

 

Ægteparret får en del børn, hvoraf ikke så mange overlever. En søn nævnes dog som borgmester i staten Washington i 1940. En anden søn dør under fiskeri i Stillehavet, hvor han ombord på en fiskerbåd glider i en fiskestime og forsvinder overbord. En datter forsvinder, måske efter et skænderi i hjemmet, og familien hører aldrig mere fra hende.

 

 

 

 


 

SIGNE HENRIETTTE AMALIE (JETTE)

 

DØDEN I BARSELSSENG

 

Jette udvandrer i år 1900 som 28 årig. Hun gifter sig i staten Washington med nordmanden Kittel Levison i 1901. Jette dør i barselsseng og efterlader ingen børn. Dødsfaldet var en stor sorg for familien.

 
Jette og Kittel Levison.

 

 


 

LILLE CLARA FRA DANMARK

 

Med sig til USA har Jette den lille Clara, fødenavn Karen Marie Kristiansen. Clara kommer nu til sin biologiske mor Hanne Pearson, gift med Christ Pearson. Clara får en barndom i gode kår og kommer på High School. Hun gifter sig med en mand ved navn Brooks, som er i automobilbranchen. Clara hedder herefter Clara Brooks. Clara besøger sammen med forældrene Blenstrup i 1928, og kontakten opretholdes familierne imellem, men ophører dog i 1960’erne.

 

Peter Petersen får omkring 1990 igen kontakt med Clara og besøger hende i 1991 i Californien. Clara er på dette tidspunkt 94 år gammel. Hendes søn Donald Brooks besøger Danmark i midten af 1990’erne.

Familiebesøg fra USA i Blenstrup 1928.

I midten ses Clara og yderst på fløjene faderen Christ Pearson og moderen Hanne Pearson.

 

Degn Grafisk