Min mors slægt

 

Bryllupsbillede fra Alices bryllup. Fra venstre, søsteren Esther, faderen Mads Madsen, bruden Alice og søsteren Martha.

 

 

 

ESTHER OLSEN OG DANSK-AMERIKANEREN

 

Esther Olsen bliver i 1901 født på Ravnshøjgård i Lundgård, Rostrup sogn. Forældrene er Jens Marinus Olsen og Ane Kirstine Laursen, senere ejere af Ravnshøjgård. Udover landbruget fungerer faderen som dyrlæge, skomager, kirkesanger, og musiker. Der vokser 10 børn op i hjemmet. En af døtrene, Esther Olsen, møder en dansk-amerikaner, Mads Madsen fra Silkeborg, der er hjemme på besøg. De bliver gift, og hun rejser med ham til Florida ca. 1920.

 

 

 

Jens Marinus Olsens 8 børn.

 

 

FRA SUCCES TIL MODGANG

Her opretter de en blomstrende bagerforretning, hvor de sælger ”danish” – wienerbrød. Ulykken slår dog ned i form af en orkan, der ødelægger det hele, og som de ikke kan forsikres for.

 

Esther og Mads Madsen, og deres 3 piger, Alice, Martha og Esther.

 

 

Familien, med nu tre børn, flytter nordpå til Providence i staten Rhode Island. Her lykkedes det dem igen at få gang i en ny forretning. Mads Madsen dør 1962. De tre døtre Alice, Martha og Esther bevarer kontakten til Danmark og Olsen familien.

 

 

Julebrev 

 

 

 

Min fars slægt

 

 

Olga og Ottos hus i Chigago.

 

 

 

 

 

 

OTTO ANDERSEN, FRA ARDEN TIL CHICAGO

Otto Andersen blev født i Arden 1902 som søn af Anders Kristian Andersen. Faderen arbejdede i sine yngre dage på teglværket og senere som hegnsmand ved statsskoven. Anders Kristian Andersen havde evner som bugtaler, og praktiserede som magnetisør. Sønnen Otto Andersen udvandrer til USA i 1921. Her møder han en dansk pige Olga Iversen, der kommer fra Ringkøbing, født 1903. De bliver gift og bosætter sig i Chicago. Otto har en håndværkervirksomhed med 18 svende. De får en søn Richard Andersen, kaldet Dick. I 1946 er både far og søn i marinen. De opholder sig bl.a. i Ford Worth, Texas og i Illinois. Dick går på et tidspunkt ind i politik. Otto Andersen besøger Danmark i 1950, og besøger her søsteren Dagny Andersen i Arden.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Brudebillede: Otto Andersen og Olga Iversen.

 

 

 

 

 


 

Nekrologer over Olga

 

Degn Grafisk