STENALDER I ÅDALEN, læs om JÆGERE OG FISKERE I ÅDALEN OG BONDSTENALDEREN- NY TIDER- NYE REDSKABER

   

SOLSTENEN FRA SKINDBJERG / FRUERHØJSTENEN.
 

Se udstillingen herom på Museum Rebild.

   

FINT BESØG OMKRING EN STEN.

Den amerikanske ambassadør Laurie S Fulton besøger i august 2012 museet sammen med dr. phil. Flemming Kaul, ekspert i bronzealderen.

   
PRAGTFUND FRA MOSER OG MARKER.

Skattefund fra bronzealderen, fine bronzer fundet i 1992 på Vaseholm Støvring. Se mere herom i udstillingen om SOLSTENEN / FRUERHØJSTENEN  på museet.

 

 

 

I HISTORIERNE FRA DE ÆLDSTE TIDER vil du på hjemmesiden, og almindeligvis også i vores udstillinger og samlinger på museet, finde viden og oplysninger, der strækker sig fra stenalder til middelalder. Vores kerneområde er det nære med Museet som omdrejningspunkt. Herfra søger vi ud i naturen og kulturen i Rold Skovlandet og den nære Gravlev ådal, hvor den vandrige Lindenborg å i dag løber, Vi slår ned på nogle spots, hvor der er gode historier, spændende fund, og ny som gammel viden at formidle i tekst og billeder.

 

 

Historierne fra de ældste tider vil løbende blive opdateret. Senere vil HISTORIER FRA DE NYERE TIDER naturligvis også være at finde på hjemmesiden. Vi kan eksempelvis behandle emner som majstangstraditioner, dragt- og dansetraditioner, røvere, krybskytter og kulsviere, - ja rækken af emner er endeløs, så hold dig endelig ikke tilbage med gode forslag til temaer, som vi kan behandle.

 

 

Slå ned på et af billederne oven for og få historien der hører til. Herved kommer endnu flere billeder og historier frem inden for samme emne.

 

 

 

   
         
Juelstruphornet, fundet i tørvemose ved Støvring i 1946. Udstillingen vises ikke mere på Museum Rebild, Men kan ses på Støvring Museum.       Rebildbrochen og familien Bundgård fra Gravlev. Historierne om de to vikingesølvskatte fra henholdsvis Rebild og Gravlev på vej. Se udstillingen herom på Spillemands – Jagt og Skovbrugsmuseet.

 

 

 

   
         
Røverborgen Egholm i Gl. Skørping enge. Illustration frit efter Skalk af fotograf Kjeld Thomsen. Historier og billeder på vej. Se udstillingen herom på Spillemands – Jagt og Skovbrugsmuseet.   DRONNINGEN OG RØVERBORGEN, plakaten fra museets udstilling af samme navn. En udstilling om dr. Margrethe I, ridder Sehested, Iver Lykke og Egholmborgene. 
Historier og billeder på vej.
  Nationalmuseets udsendte, museumsinspektør Jens Christian Moesgaard, overdrager april 2014 museumsformidler Bodil Tvedegaard og direktør Niels Jørn Østergård en sølvmønt fra 1300 tallet til deponering. Mønten blev fundet ved Egholm i 1966. Historier og billeder på vej. 
Se udstillingen herom på Museum Rebild.

 

 

Degn Grafisk